Масов бой в трамвай номер 20

В неделя сутринта четири момчета пострадаха при  масов бой в трамвай номер 20 в района на гара Искър. Побойниците са били няколко души с маски и метални пръти.  Те нахлули в трамвая и започнали на налагат младежите , които  отив

2010-06-08 15:35:04
Масов бой в трамвай номер 20
В неделя сутринта четири момчета пострадаха при  масов бой в трамвай номер 20 в района на гара Искър. Побойниците са били няколко души с маски и метални пръти. 

Те нахлули в трамвая и започнали на налагат младежите , които  отивали на мирен протест в приюта за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

 Слава Богу, побоят се е разминал без жертви, но  пострадалите са   закарани в болница, а 17-годишно момче е оперирано в "Пирогов".


Предполага се, че става дума за вражда между две анархични движения, едните леви, а другите - крайно десни.  До вчера  са били  задържани 8 скинари. Но нито те, нито пострадалите, искат да дават показания в полицията. Двете  страни твърдят, че не се познават.


Нападателите са били заловени по описания на граждани, пътуващи в злополучния трамвай. В дома на боса на скинарите е намерен метален прът с кръв, който  е иззет за ДНК експертиза в Института по криминалистика и криминология.


Според разследващите, скинарите са се организирали в нета, най-вероятно чрез съобщения във Facebook.


Всъщност в мрежата съществуват и много нацистки блогове, които призовават към насилие над различни етноси. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия